Biler 

Trending:


Elbiler trækker stadig bilsalget

Leveringen af nye biler fortsætter med at stige. I maj fik godt 14.000 nye personbiler plader på, og det er en lille stigning på fire procent fra maj sidste år. I 2023 er væksten indtil videre på knap 13 procent i forhold til samme periode 2022. Elbiler bliver langsomt mere og mere dominerende. I løbet af maj blev der indregistreret 4.446 nye elbiler, hvilket er en fordobling i forhold til samme måned sidste år, viser nye tal fra De Danske...


Det eneste eksemplar af 'verdens farligste bil' solgt på auktion

TVR Cerbera Speed 12Og hvordan kan vi glemme , et sandt monster på vejen, en bil med så uhørte kræfter, at den blev kaldt "verdens farligste bil". Officielt udviklede den 840 hestekræfter med sin 7,7-liters V12, men der går rygter om, at den har produceret mere end 1000 hestekræfter på testbænken. Faktisk var den også ukuelig, fordi det var en meget let bil, en banebil, der skulle homologeres til vejen. TVR Cerbera Speed 12 Den 20. maj sidste år blev den sat på auktion og fandt en ny køber, som besluttede sig for at investere godt 750.000 dollars i denne legendariske bil.


FAKTA: Så hurtigt må du køre med trailer

Hvis du skal køre med trailer, og du kører en almindelig personbil med en totalvægt på højst 3500 kilo, gælder følgende fartgrænser: * På motorvej, motortrafikvej og landevej må du ikke køre hurtigere end 80 kilometer i timen. * I byzone er hastighedsgrænsen 50 kilometer i timen. * Hvis der i byzonen lokalt er skiltet med en højere fartgrænse, må du også følge den med trailer. Dog må du aldrig overskride 70 kilometer i timen i byzone med...


Vector W2 concept car: 1980'erne inspireret af jagerfly med 625 hk

Vector W2 concept car Det var en af de mest futuristiske i 1980'erne. Jerry Wiegert Vector Motors Corporation design Designet af , grundlæggeren af , lovede denne prototype at bringe , bilteknologi og ydeevne til et nyt niveau.. La forma della Vector W2 var inspireret af jagerfly og racerbiler fra 1960'erne og 1970'erne. Effekten var imponerende: et lavt, bredt og aerodynamisk karrosseri med en linje, der syntes at trodse tyngdekraften. Desuden var bilen udstyret med mågevingedøre, som accentuerede dens aggressive udseende.


Den første Lamborghini Countach LP500S, der nogensinde er produceret, blev fundet efter årtiers forsømmelse

Historien om den første Lamborghini Countach LP500S, der nogensinde blev produceret, ligner ikke nogen anden historie om en forladt bil. I 1982 debuterede denne superbil på biludstillingen i Genève, men nu er den blevet fundet i et forladt pakhus i Van Nuys i Californien. Efter at mændene fra "Driver Source" havde indkaldt Valentino Balboni, Lamborghinis historiske testkører, til at lave en ekspertrapport, blev det bekræftet, at denne Countach faktisk er den samme som den, der debuterede i 1982, med nogle ændringer. Den italienske superbil var endt i hænderne på Carlos Cavazo, guitarist i Quiet Riot, i 1985 og blev sat til hvile i et lager i Van Nuys i 2001 og endte i glemslen efter ejerens død i 2021. Prisen for denne superbil i forladt stand er 695.000 dollars (642.000 euro), men der skal meget til for at få den restaureret.


Ferrari, Charles Leclercs problemer forbliver et mysterium: notatet

Prancing Horse-teknikerne er nødt til at udskyde kontrollen af monegaskerens bil efter den katastrofale catalanske lørdag.


John Lennons Rolls Royce Phantom V: den psykedeliske rejse med den ikoniske britiske bil

Historien om John Lennon og hans Rolls Royce Phantom V er historien om en unik og eksklusiv bil, der perfekt repræsenterer 1960'ernes psykedeliske æstetik. Bilen blev købt for 11.000 pund i 1964 og blev malet helt i dyb valentinsort og udstyret med et skræddersyet interiør, herunder et skrivebord, en pladespiller, et bærbart fjernsyn og et køleskab.Men i 1967 besluttede Lennon, at det var tid til en makeover og fik den malet i psykedeliske farver, hvilket skabte et kunstværk på hjul.Et subversivt statement, der gjorde denne Rolls Royce til et ikon for 1960'ernes modkultur.


MotorClassic: Her er bilelskerens 18 bedste feriedestinationer

Bilferie kan være meget andet end lange, hede etaper gennem Tyskland, hvor det meste af tiden går med at holde i kø, mens børnene råber på bagsædet, og al energi er brugt inden ankomsten til feriemålet. En bilferie med tryk på bil kan også gå til steder, hvor du mærker motorsportshistoriens stempelslag – og her snakker vi ikke om bilmuseer, men om veje, der lagde underlag til nogle af verdens mest berømte motorløb. Løb på almindelige veje...


Jeep Wrangler Inferno: Den sekshjulede offroader er en 'djævel' med 707 hk.

Inferno Jeep Wrangler er bilen, der repræsenterer eventyr og vovemod. Wrangler Inferno Med sine seks stærke og holdbare dæk kan den tackle ethvert terræn, hvilket giver en jævn og sikker køreoplevelse. Hellcat Motoren garanterer uovertruffen acceleration og en betagende tophastighed. Inferno Det muskuløse og imponerende design, sammen med den nyeste teknologi, gør Jeep Wrangler til en unik og uforlignelig bil. Den blev solgt uden problemer på Barrett-Jackson-auktionen i 2019 og var på auktion igen i år, hvor den tiltrak sig manges interesse, men salget er stadig åbent.


15 mærkeligste og mest usædvanlige biler i historien

Gennem bilhistorien er der blevet skabt ægte kunstværker på fire hjul, som har sat deres præg på bilkulturen.I dette fotogalleri viser vi 15 af de mærkeligste og mest usædvanlige biler, der nogensinde er produceret, og som er i stand til at forbløffe os med deres futuristiske design eller innovative tekniske løsninger.De er ikke kun køretøjer, der skal beundres, men repræsenterer også et stykke historie, der får os til at reflektere over bilindustriens fortsatte udvikling og påvirkningerne fra tidens tendenser og teknologier.Lad os sammen gå på opdagelse i disse vidunderlige biler, der markerede den æra, de blev produceret i, og som fortsat sætter deres præg på firhjulede entusiasters fantasi.


Clarkson, Hammond og May er tilbage med endnu en Grand Tour-serie

Eurocrash tager de aldrende drengerøve gennem Polen og hele vejen til Slovenien


Evolution Space, bilen der lover at holde i 50 år

Space, Evolutions signatur-elbil, repræsenterer et 'unicum' i sin sektor. Det er faktisk en bil med cirkulær økonomi, dvs. en bil, der kan bruges så længe som muligt uden at skabe affald, og som samtidig giver ejeren mulighed for at spare nogle penge.Space er tydeligvis en bil, der blinker til miljøet, og derfor er den udstyret med et batteri med en rækkevidde på 750 km, der når 600 km på bare fem minutter.Den elektriske drivlinje er et 40 kWh litium-ion-batteri, der består af standardmoduler.


TourerAston Martin præsenterer den revolutionerende DB12, en 'super' med en 680 hk V8-motor

Tourer Aston Martin præsenterede den nye DB12-model, en supercoupé, der bryder med tidligere DB'er. For første gang har Aston Martin valgt udelukkende at satse på den biturboladede V8-motor fra Mercedes-AMG med en effekt på 680 hk og et drejningsmoment på 800 Nm. e-Diff Derudover har bilen elektronisk styret affjedring, elektrisk servostyring, et elektronisk styret bagdifferentiale, ESP med fire niveauer og en otte-trins automatgearkasse med forkortet slutudveksling. Kabinen har et nyt infotainmentsystem, en 10,25-tommers digital skærm og fjernforbindelse via Aston Martin-appen. Coupéen har et muskuløst og aggressivt design med elementer, der er knyttet til den britiske producents tradition.


Superbike på Misano, paraplyer på arbejde: fotos fra Romagna

Baneweekend: mange mestre, masser af adrenalin, masser af tilskuere (ph. Fabio Fasanari).


Lamborghini med flest kilometer i verden: en historie om lidenskab og dedikation

Den Lamborghini med flest kilometer i verden er en Murciélago fra 2007, som ejes af den entusiastiske bilist Simon George. Med over 420.000 kørte kilometer (258.000 miles) har denne superbil bevist, at luksus og pålidelighed kan gå hånd i hånd. Simon George, grundlægger af 6th Gear Experience, et firma, der udlejer superbiler, købte sin Lamborghini Murciélago i 2007. Simons passion for biler og engagement er hovedårsagerne til, at hans Lamborghini har opnået så mange kilometer.


Dommer blokerer for forbud mod dragshows i Tennessee

En dommer har gjort en midlertidig blokering af et lov om forbud mod dragshows i Tennessee permanent.


Lexus overrasker med mini-luksus

Hidtil har luksusbiler ofte været store og dyre, men den kobling vil Lexus bryde med sin nye mini-crossover, der kort og godt skal hedde LBX. Den har netop haft verdenspremiere i den italienske modeby Milano, og her blev bilens design og indretning præsenteret, som var det en ny tøjkollektion. Den lille, men smarte luksusbil bygges i fire stilarter, der skal henvende sig til hver sin målgruppe. Og føler man sig ikke inkluderet i en af dem, kan...


Test af rækkevidde på over 30 elbiler: Tesla vinder igen!

Tesla dominerer igen i verdens største elbiltest, der afvikles af FDMs norske søsterklub NAF. FDM deltog for anden gang i testen, der denne gang blev kørt under betragteligt højere temperaturer end vintertesten i februar. Der er også flere biler med, da 32 elbiler deltog i testen. Ligesom i vintertesten, hvor Tesla Model S kørte længst på en opladning, så vandt den store Tesla med dets største batteri også sommertesten i overbevisende stil. Hele...


Enhedslisten vil have stoppet biltrafik gennem Københavns Indre By

Enhedslisten vil reducere antallet af biler i København for blandt andet at gøre plads til mere natur.


Tæm traileren med disse tip og trick

Det kan forvolde store problemer at bakke med en trailer eller køre i tæt trafik med fuld oppakning, hvis ikke du er vant til det. Få et lyn-trailerkursus her.


Odense vedtager markant lavere hastigheder for biler

Odense vil sænke hastigheden på villaveje og motorvej gennem kommunen. Det sidste bestemmer de dog ikke selv.


Volvo tager stort skridt ned med elektrisk prisbombe

Det er kraftig prisbombe, Volvo smider ind på det danske elbilmarked med sin nye EX30. Ikke alene lancerer mærket sin hidtil mindste SUV med store ambitioner; det bliver også til en pris, der går pænt under næsten alle andre elbiler. - Det er vores mindste SUV nogensinde, men EX30 er et destillat af alt godt fra Volvo, sagde Volvo Cars-direktør Jim Rowan ved verdenspremieren i Milano. Han fremhævede, at bilen vil koste det samme som en...


Fører kommer til skade ved brand i motorcykel

En brand i en motorcykel skaber trafikale problemer på Sydmotorvejen omkring Herfølge.