SåDAN ER REGLERNE FOR, HVORNåR DU Må BRUGE HORNET OG BLINKE MED LYSET

Hvis du har gået og tænkt på, hvorvidt du egentlig er en mønsterbilist i forhold til at navigere og kommunikere i trafikken, så er reglerne faktisk ret simple.

Man skal overholde færdselsreglerne, holde afstand og køre efter forholdene.

Men du har sikkert også prøvet disse skrækkelige scenarier op til flere gange:

1) Bilister, der kører 10-20 kilometer langsommere, end hvad man må på strækningen

2) Folk i overhalingsbanen, som ikke trækker ind og/eller kører væsentligt langsommere end hastighedsgrænsen

3) Hasarderede sammenfletninger eller overhalinger

4) Bilister med dårlig afstandbedømmelse i forhold til at køre ud på en hovedvej fra en sidevej

Hvis du er typen, der med det samme smider hornet i bund eller blinker febrilsk med lygterne på alle disse situationer for at understrege vedkommendes fejl i trafikken - så er vi ked af at sige det.

Det er faktisk forbudt.

Der er én gældende regel for, hvornår du må signalere dine medbilister med en ‘advarsel’ eller heads-up i form af blink med lygterne og dyt i hornet.

Når det er NØDVENDIGT at signalere modkørende eller bilister på samme kørebane om en given FARE, så må man signalere med lyset eller dytte i hornet.

Så derfor må man altså ikke bruge blinklys eller hornet for at indikere din utilfredshed og vrede over, at folk kører langsomt, ‘forkert’ eller ude af takt med hastighedsgrænsen.

Når du så lige dytter med hornet for at signalere en melodisk fuckfinger til typen, der begrænser dig i at komme frem til destination mod forholdsreglerne - så er det forbudt.

Hvor gråzonen så måske forekommer er, når eksempelvis en person trækker hasarderet ud i overhalingsbanen for at presse sig foran - det defineres jo som en farlig situation samtidig med, at det er vanvittigt irriterende.

Blink med lygterne fra modkørende bilister, der har spottet en fotovogn er teknisk set også forkert - men igen, not all heroes wear capes.

2023-01-24T09:44:44Z dg43tfdfdgfd