72.000 BILER KALDES TILBAGE: SPEEDOMETERET KAN VISE FORKERT

I januar påbegyndte Volvo leverancerne af sin nye elbil EX30, som er den første Volvo, der udelukkende bliver fremstillet i Kina.

Bilen har fået en stærk start i salget, men nu har Volvo lidt et tilbageslag og skal tilbagekalde samtlige 72.000 biler, der hidtil er blevet produceret.

Det drejer sig både om biler, der er leveret eller er på vej til kunder i hele verden.

Volvo EX30 har ikke et traditionelt speedometer foran føreren. I stedet vises hastigheden på en skærm til højre for føreren.

Nu har Volvo imidlertid opdaget, at skærmen kan skifte til testtilstand, når bilen startes. Hastigheden og andre vigtige oplysninger kan så ikke vises til føreren, når bilen køres.

Det skriver det australske medie Drive.

Har du prøvet at slukke og tænde igen?

Ejere i Tyskland har allerede modtaget breve fra Volvo Cars, hvori virksomheden beklager fejlen og informerer dem om tilbagekaldelsen.

Volvo Cars bekræfter, at 71.956 EX30-biler er berørt globalt, hvoraf 5.521 er i Sverige. Bilerne skal nu have deres software opdateret, noget Volvo forsøger at gøre online. 

"Vigtigt i denne sammenhæng er, at foranstaltningen ikke kræver, at bilerne skal køres på værksted, medmindre kunden selv ønsker det, men vil blive løst via en over-the-air (OTA) softwareopdatering. Udrulningen af ​​opdateringen er i gang, så mange biler har allerede modtaget den," lyder det i beskeden ifølge det svenske medie Carup.se.

Hvis en Volvo EX30 er ramt af fejlen, er der mulighed for at nulstille bilen og fjerne fejlen i midterskærmen. 

"Hvis der opstår en fejl, kan du rette den ved at genstarte skærmen. Køretøjet skal være standset med parkeringsbremsen trukket. Hold knapperne - og rattet nede samtidigt. Du skal holde knapperne nede i cirka 15 sekunder, indtil displayet slukker og så viser Volvo-logoet igen," skriver Volvo Cars i tilbagekaldelsen i Tyskland. 

Nogle Volvo EX30-ejere har ikke været i stand til at få deres biler til at oprette forbindelse til internettet.

Men ifølge Volvo Cars i Sverige skulle disse biler stadig kunne modtage en softwareopdatering over internettet, såkaldt over-the-air (OTA).

Læs også

Mange biler har dem: Ekspert afslører, hvor du måske kan finde skjulte opbevaringsrum

Skal du sælge din bil? Så husk dette, eller du risikerer at få stjålet din identitet

Udfasningen er i gang: Din GPS i bilen risikerer er at blive ubrugelig

2024-06-10T08:10:34Z dg43tfdfdgfd