NYT LOVKRAV TIL ALLE BILER: DISSE TO TING SKAL DU KøBE

Nye EU-regler, der trådte i kraft i dag, skærper sikkerhedskravene for nye biler.

Disse regler, kendt som General Safety Regulation (GSR), omfatter flere nye teknologiske tiltag, der skal øge sikkerheden på vejene.

To af de mest markante tilføjelser er installationen af en 'sort boks' og en fartalarm.

Her er helt præcis, hvad der menes.

Sort boks og fartalarm

Sort boks: Enheden, også kendt som Event Data Recorder (EDR), optager kørselsdata som hastighed, bremseaktivitet og styrebevægelser.

Disse data kan anvendes af myndighederne i tilfælde af en ulykke, hvis der foreligger tilladelse fra bilejeren eller en domstolsordre.

Det er vigtigt at bemærke, at den sorte boks i biler, i modsætning til fly, ikke optager lyd fra kabinen, så samtaler vil ikke blive registreret.

Fartalarm: Den såkaldte Intelligent Speed Assistance (ISA) vil advare føreren, hvis hastigheden overstiger den tilladte grænse.

Dette system skal hjælpe med at reducere hastighedsoverskridelser og øge bevidstheden om hastighedsgrænser. Det skriver Recordere.

Læs også

Tesla-ejer kørte i regnvejr: Står nu med reparationsregning på 150.000 kroner

Elbiler styrtdykker igen - Falder med 16 procent

Indvirkning på bilpriser

Bilbranchen er bekymret for, at de nye krav vil øge bilpriserne, især for mindre biler.

De ekstra teknologiske tilføjelser, der nu er obligatoriske, var tidligere forbeholdt dyrere modeller eller som ekstraudstyr.

Denne ændring kan derfor betyde en forholdsvis højere prisstigning for de mindre bilmodeller.

Målet med de nye regler

Formålet med de nye GSR-krav er både at øge sikkerheden på vejene og at lette overgangen til fremtidens selvkørende biler.

De nye teknologier skal sikre, at bilerne er bedre rustet til at undgå ulykker og beskytte passagererne i tilfælde af sammenstød.

Fra og med i dag gælder reglerne for alle nye biler, der sælges i EU og EØS, mens biler produceret for mere end tre måneder siden er fritaget.

Læs også

Tesla-aktien er lige steget 25 procent - Her er hvorfor

Tesla annoncerer helt ny farve til deres elbiler: Koster 11.000 kroner

2024-07-08T12:00:23Z dg43tfdfdgfd