POLEN BESTILLER 58 ROSOMAK-PANSREDE KøRETøJER MED ZSSW-30-MODULER TIL EN VæRDI AF 659 MILLIONER DOLLARS

Polen bestiller 58 ROSOMAK-pansrede køretøjer med ZSSW-30-moduler til en værdi af 659 millioner dollars. Foto og video: Facebook Rosomak S.A.

Det polske militær har afgivet en ordre på 58 ROSOMAK-pansrede køretøjer udstyret med nye ZSSW-30-kampmoduler. Polska Grupa Zbrojeniowa SA (PGZ) annoncerede, at kontrakten er vurderet til omkring 2,6 milliarder zloty (659 millioner dollars).

+ Klik her for at se videoen af de ROSOMAK-pansrede køretøjer

Leveringerne af de færdige pansrede køretøjer er planlagt til 2026 og 2027. Kontrakten omfatter også en logistisk pakke med reservedele. Køretøjskomponenterne vil blive fremstillet af de polske virksomheder Huta Stalowa Wola SA, Polska Grupa Zbrojeniowa SA, Rosomak SA og WB Electronics SA.

I 2023 modtog det polske militær for første gang Rosomak-pansrede køretøjer bevæbnet med det nye ZSSW-30-kampmodul. Dette udstyr er designet til at bekæmpe pansrede mål og fjendtlige befæstninger samt give ildstøtte til enheder under kampoperationer.

ZSSW-30-kampmodulet er udstyret med en 30 mm Mk.44S automatkanon, tilpasset til brug af programmerbar ammunition. Det har også en dobbelt launcher til Spike-LR anti-tanksystemet.

ZSSW-30-kampmodul. Instagram @pgzsa

Det fjernstyrede system omfatter et automatiseret ildkontrolsystem udviklet af WB Electronics, stabiliserede PCO-sigter med termiske kameraer, en laserafstandsmåler og et SSP-1 Obra aktivt beskyttelsessystem.

ZSSW-30 konkurrerer med de italiensk-licenserede Hitfist-30P-tårne, der allerede er blevet brugt som basis for disse kampkøretøjer. På grund af den øgede vægt og den deraf følgende forringelse af køretøjets hastighedsegenskaber er troppeafdelingen i kampkøretøjer med ZSSW-30-tårnet blevet reduceret til seks personer.

Sidste år blev det annonceret, at Ukraine vil modtage 200 Rosomak-pansrede køretøjer fra Polen, som vil blive leveret i dele. Rosomak er en licenseret version af det finske hjulkøretøj Patria AMV, produceret i Polen i IFV- og APC-versioner.

Foto og video: Facebook Rosomak S.A. Kilde: grupapgz.pl Dette indhold blev oprettet med hjælp fra AI og gennemgået af redaktionsteamet.

2024-07-09T15:05:34Z dg43tfdfdgfd