PORSCHE I FORMEL 1: TILBAGEVENDEN KOMMER LæNGERE OG LæNGERE VæK

En stor fabrikant afstår fra at vende tilbage til Formel 1.

Porsche vil ikke slutte sig til listen over store motorfabrikanter, som vil udgøre Formel 1-gridten fra 2026. Den Stuttgart-baserede producents tilbagevenden til Cirkus har været omtalt i et stykke tid, også i lyset af Audi og Fords modsatte valg samt Hondas genovervejelser. I mellemtiden synes alt dog at have ændret sig.

"Quattroruote" forklarer, at der for måneder siden var vigtige forhandlinger mellem Porsche og ingen ringere end Red Bull, som så blev afbrudt, da den tyske motorfabrikant foreslog at overtage en vigtig aktiepakke (måske endda en majoritetsandel) i Formel 1-verdensmesterteamet. Lignende operationer var derefter blevet indledt med McLaren og Williams, uden at det lykkedes at nå frem til nogen form for aftale.

Kilden tilføjer derefter, at Porsche vil bevare sin interesse i motorsport, men vil koncentrere sig om World Endurance og Formel E. I januar havde der været meget snak om en mulig tilbagevenden til Formel 1 efter den sociale lancering af hashtagget #Finally, og i stedet vil den teutoniske motorfabrikants sidste optrædener i Cirkus forblive den (vindende) med McLaren i midten af 1980'erne og den (mislykkede) med Footwork i 1991.

2023-03-23T23:23:55Z dg43tfdfdgfd