RENGøRING AF CYBERTRUCK CHOKERER: BLEV HELT GENNEMSIGTIG

Tesla Cybertruck har allerede skabt overskrifter for sit unikke design, men nu er det en ejer, der har vakt opsigt.

Tyson Garvin gik viralt, da han polerede sin Cybertruck til en spejllignende finish, hvilket har rejst spørgsmål om sikkerheden på vejene. Det skriver businessinsider.

Garvin forklarede, at poleringen ikke kun var en æstetisk forbedring, men også en praktisk opgradering.

Den nye overflade hjalp med at reducere fingeraftryk på køretøjets rustfrie stål.

Sikkerhedseksperter er dog bekymrede for, at Cybertruckens spejllignende finish kan udgøre en fare.

Refleksion fra forlygter kan blænde andre bilister, og køretøjet kan blande sig med omgivelserne på vejen, hvilket kan øge risikoen for ulykker.

Læs også

Katastrofalt: Den nye Rejsekort-app sat på pause efter stor fejl

Gælder alle iPhone-brugere: Apple med ny Password-app i næste uge

Eksperter på området, såsom David Zuby fra Insurance Institute for Highway Safety, har udtalt, at der ikke er meget forskning, der dokumenterer, om reflekterende overflader øger risikoen for ulykker.

Johnathon Ehsani fra Johns Hopkins Center for Injury Research and Policy tilføjede, at der er to potentielle risici: blænding af andre bilister og distraktion på grund af Cybertruckens usædvanlige udseende.

En undersøgelse fra 2013, som Ehsani medforfattede, viste, at bilister, der er distraherede i mere end to sekunder, er 3,8 gange mere tilbøjelige til at havne i en ulykke.

Dette problem er ikke begrænset til usædvanlige køretøjer, men kan også opstå ved at se på reklameskilte eller rode med underholdningssystemet.

Derudover kan en spejllignende Cybertruck tiltrække politiets opmærksomhed, selvom der ikke er specifikke love, der forbyder en sådan tilpasning.

Trafikadvokat Martin A. Kron påpegede, at en bil med en iøjnefaldende farve eller finish ofte bliver stoppet af politiet, hvilket kan føre til yderligere kontrol og potentielle bøder.

Selvom der ikke er klare regler, der forbyder en spejllignende overflade, kan det alligevel medføre forsikringsproblemer.

Ifølge Zuby fra Insurance Institute for Highway Safety er det usandsynligt, at en spejlblank bil påvirker forsikringspræmierne, medmindre der er dokumentation for, at sådanne køretøjer har højere skadesomkostninger.

For nuværende er det stadig usikkert, hvor stor indflydelse Garvins spejlblanke Cybertruck vil have på vejsikkerheden, men det er klart, at den skiller sig ud og vækker debat om biltilpasning og sikkerhed.

Læs også

Hvor gode er elbiler egentlig for miljøet? Få svaret her

Ionity: Hele Europa får billigere ladepriser hen over sommeren

Nye tal: Så længe holder batteriet i en elbil

2024-06-10T08:17:52Z dg43tfdfdgfd