VALENTINO ROSSI LANGER UD EFTER MARC MARQUEZ IGEN

Valentino Rossis ord

"Der var et øjeblik, hvor muligheden for at komme til Formel 1 var virkelig konkret. Det skete i 2004, efter sejren med Yamaha, da Stefano Domenicali ringede til mig for at lade mig prøve Ferrari. Jeg kørte til Fiorano og formåede at holde mig under et minut, hvilket på det tidspunkt var en fantastisk tid. Jeg prøvede bilen igen på Mugello og lavede derefter en rigtig test i Valencia. På det tidspunkt måtte jeg træffe et valg, for jeg fik et konkret tilbud om at køre med Ferraris B-team, som var Minardi, og hvis jeg fik gode resultater, så kunne jeg skifte til Ferrari. Det var i slutningen af 2006, og jeg var endnu ikke klar til at forlade motorcyklerne, jeg følte, at jeg stadig kunne vinde, og derfor besluttede jeg at takke nej til tilbuddet. Hvem ved, hvad der ville være sket, hvis jeg havde valgt at fortsætte med Formel 1". Således Valentino Rossi, MotoGP-mester, i mikrofonerne på "Passa dal BSMT", Gianluca Gazzolis podcast, der udsendes to gange om ugen - mandag og torsdag - hvor de forskellige gæster taler om aktuelle emner med indsigt, kuriositeter og øjeblikke af eftertanke.

Rossi fortsætter med at tale om sit nye eventyr som racerkører: "I motorcykelkørsel gav jeg alt og forsøgte at køre til det sidste. Det var meget stimulerende at starte forfra igen. Jeg er en racerkører i mit DNA, så meget, at jeg efter 25 år på motorcykler besluttede at skifte til biler. Men selv denne nye rolle fortsætter jeg med stor passion. Om sin pensionering fra MotoGP siger Valentino Rossi: "Det var svært at afslutte med motorcykler, men så gik alting godt. Fødslen af min datter bidrog, beslutningen om at stoppe faldt sammen med nyheden om, at jeg skulle blive far."

Et minde for Simoncelli er uundgåeligt: "Den første henvendelse, mere direkte, skete, da Sic var i en vanskelig situation, fordi han ikke kunne køre hurtigt, og han bad mig om at træne med mit Academy. Det var i 2008, og vi vandt begge to, jeg i MotoGP og han i 250. Det, der skete med ham, ødelagde mig naturligvis, og jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre i et par måneder. Men det påvirkede mig aldrig på det sportslige plan, jeg har aldrig tænkt på at stoppe efter tragedien. Jeg savnede ham helt sikkert som en ven og som person, for vi var sammen næsten hver dag."

Valentino fortæller også om de rivaliseringer, han har oplevet i sin mangeårige karriere: "De stærkeste rivaliseringer har været med Lorenzo, Stoner og Biaggi. Men de har alle været baseret på respekt. Det, der manglede, var respekt fra Marquez. I det tilfælde var der efter rivaliseringen på banen usportslige holdninger fra hans side, som da han besluttede at lade en anden kører vinde, ikke engang sin teamkammerat, bare for at få mig til at miste verdensmesterskabet. For ham var jeg myten, der skulle ødelægges, men en sådan holdning har jeg aldrig set. Det var et grimt øjeblik, fordi det ikke gav mig chancen for at forsøge at vinde min tiende titel, da den blev afgjort af en ekstern faktor, der ikke var afhængig af min præstation. Rossi fortsatte: "Denne opførsel fra Marquez' side kunne have været håndteret bedre af ham og arrangørerne. Jeg talte med både Marquez og MotoGP-repræsentanterne og påpegede dette, men der blev slet ikke lyttet til mig."

Om den smukkeste sejr Valentino Rossi er ikke i tvivl: "2004 med Yamaha var den smukkeste sejr, som blev opnået mod alt og alle."

Endelig siger Rossi om fremtiden: "Jeg ønsker at hæve niveauet af min racerkørsel og deltage i højprofilerede begivenheder som f.eks. 24-timersløbet i Le Mans, som jeg skal deltage i næste år.

2023-03-24T11:39:15Z dg43tfdfdgfd