BILEKSPERT MED OPSANG: DU ER MåSKE SELV SKYLD I, AT RUDERNE DUGGER TIL

Eksperter fra Eden Tyres & Servicing i Derby forklarer, at en almindelig misforståelse betyder, at bilisterne faktisk kan skyde sig selv i foden, når det kommer til at rydde deres udsyn.

De opfordrede bilejere til ikke at bruge bilens recirkulationsknap til airconditionen i koldt og vådt vejr, da det faktisk kan gøre mere skade end gavn.

Knappen kan genkendes på sit symbol, der viser konturen af en bil med en vandret U-formet pil i den.

I praksis recirkulerer den, som navnet antyder, luften inde i kabinen i stedet for at tvinge airconditionen til at indtage ny luft udefra ved hver omdrejning.

Dette er fantastisk om sommeren, da det kan køle din bil hurtigere og mere økonomisk, da systemet kun skal køle luften én gang i stedet for at trække ny varm luft ind.

Imidlertid er det dog en hindring om vinteren. Det skyldes, at den recirkulerede luft ikke holder på varmen så godt, samtidig med at den øger luftfugtigheden i bilen på fugtige dage.

Skaber flere problemer samtidig

I praksis skaber det en perfekt storm, hvor fugtig, kold luft er fanget inde i bilen og kondenserer på den kolde forrude, hvilket får den til at dugge og forblive stædigt dugget.

Ikke nok med det, men det efterlader dig også kold og fugtig længere tid, når alt, hvad du ønsker, er at varme dig op så hurtigt som muligt.

I stedet skal du slukke for recirkulationsfunktionen og lade bilen trække luft ind udefra gennem varmelegemet, hvilket både varmer og affugter luften.

Holdet hos Eden forklarede: "Som en tommelfingerregel, når det er koldt udenfor, så sørg for, at recirkulationsknappen er slukket. Recirkulationsknappen er bedst at bruge sammen med din aircondition i varmt vejr. I køligere vejr har den ikke mange fordele og kan endda være skadelig."

Og han fortsatte: "Den standard 'frisk luft'-tilstand tvinger luften udefra gennem dit varmelegeme, så den er dejlig varm, inden den når dig, og dine vinduer vil dugge af mindre og forblive sådan, mens du kører."

De foreslog endda, at øget luftfugtighed ved brug af recirkulation om vinteren kan få kabinen til at føles indelukket og forårsage døsighed, hvilket sætter førernes sikkerhed på spil.

Kilde: TheSun

Læs også

Bileksperternes bedste tricks: 3 nemme måder at slippe for duggede ruder

Hvor langt kører din elbil på 'literen'? Disse 4 ting påvirker det

Kig i køleskabet: Her finder du vidundermiddel mod rust ifølge bileksperter

2023-11-19T15:06:19Z dg43tfdfdgfd