DIN BILS BEDSTE VEN: VIDUNDERMIDLET MOD RUST STåR I DE FLESTE DANSKERES KøLESKAB

Det kan være noget af en jungle at bevæge sig rundt i, når man skal finde et godt middel mod rust.

Ikke desto mindre er det nødvendigt at finde en løsning, når den frygtede, rødbrune belægning begynder at melde sin ankomst på bilen - for det bliver kun værre.

Men du behøver slet ikke gå ud og investere i de helt dyre produkter, for at skille dig af med det irriterende bilproblem.

Det amerikanske bilmagasin CarShop.com afslører nemlig, at et simpelt produkt - som du formentlig har stående i køleren eller på køkkenbordet - har en overraskende effektiv effekt på rust.

Den velkendte sodavand

Metoden er både overraskende og kontroversiel, og der er da også stor debat om, hvorvidt det faktisk er en god idé at bruge Coca-Cola til at fjerne rust fra biler.

Det er imidlertid, præcis hvad CarShop.com foreslår.

I den artikel, de har skrevet om sodavanden, hævder forfatterne bag, at Coca-Cola er effektivt til at opløse rust og genoprette bilens rene overflade.

Metoden går ud på, at du hælder Coca-Cola direkte på det ramte område og lader det sidde et stykke tid. I den periode får syren i sodavanden lejlighed til at løsne og fjerne rusten.

Efterfølgende skal man skrubbe området grundigt med en ren børste og skylle godt efter med vand, så sodavandens syre ikke får lov at blive siddende.

Læs også

Sulten haj sneg sig ind på vilde søløver: Pludselig tog sagen en uventet drejning

Vær opmærksom på

Inden du nu render ud i køleskabet og finder colaen frem, skal det siges, at metoden hverken er videnskabeligt bevist eller for den sags skyld anbefales af hverken bilproducenter eller professionelle eksperter i rustfjernelse.

Du skal desuden også være opmærksom på, at der kan opstå uventede bivirkninger på bilens overflade og lak. Nogle eksperter advarer derfor mod at bruge Coca-Cola, netop fordi det kan påvirke bilens finish.

Derfor er det afgørende at være opmærksom på de potentielle risici og overveje alternative metoder, der er mere dokumenterede og anbefalede af fagfolk.

Det ændrer dog ikke på, at tippet med at bruge Coca-Cola til at fjerne rust fra biler lever i bedste velgående på nettet, og der er også masser af anekdoter om, at metoden virker.

Læs også

Edderkoppesæsonen er over os: Men her er kastanje-tricket, der holder dem ude af dit hjem

Slut med edderkopper, fluer mm. i hjemmet: Det kræver kun 2 ingredienser fra køkkenet

‘Vild med dans’-stjerne anmeldt: Kan være på kant med loven

2023-11-17T12:00:40Z dg43tfdfdgfd