FJERN DENNE ENE TING FRA DIN BIL: DU KAN REDUCERE DIT BRæNDSTOFFORBRUG MED 25%

Det viser sig, at bilister kan opnå markante besparelser på brændstofforbruget ved at foretage simple ændringer i deres bilers udstyr.

Eksperter fra CarShop har blandt andet påpeget, at noget så almindeligt som tagbøjler kan reducere bilens aerodynamiske effektivitet markant og dermed øge brændstofforbruget betydeligt.

Det skriver mediet StirilePROTV.

Læs også

Denne elbil kørte 1.044 kilometer uden at lade: Der var stadig flere procenter på batteriet

Fra juli bliver sløvhedsdetekteringssystem obligatorisk i alle biler: Sådan ser den, om du er træt

Funktionen på bilnøglen få danskere kender: Løser udbredt problem

Selv når tagbøjlerne ikke benyttes og kun sidder tomme på bilens tag, kan de føre til en stigning i brændstofforbruget på op til 15 procent. Når de anvendes til transport af cykler eller andet, kan forbruget stige med helt op til 25 procent.

"Bilerne er designet til at være så aerodynamiske som muligt, hvilket betyder, at de er designet til at reducere luftmodstanden, men eksterne tilføjelser kan mindske denne aeroeffektivitet og øge luftmodstanden. Tagbøjler er almindeligt biltilbehør, men de kan øge brændstofforbruget, da forskning tyder på, at kørsel i tagbøjler bruger op til 25 procent mere brændstof", lyder det fra en af eksperterne.

Derudover rådes bilejere til at tænke over bilens aerodynamik, som er ganske vigtig for at opnå en lavere brændstoføkonomi.

En ekspert fra BookMyGarage er på samme side og foreslår, at man afmonterer de ting, man ikke bruger:

"Hvis du har mange tunge genstande siddende i din bil hele tiden, så bruger du måske mere brændstof end nødvendigt. Des færre tunge genstande, des mindre brændstof. Sørg for at fjerne cykelholdere eller tagbokse, der ikke er i brug."

For at reducere brændstofforbruget yderligere, nævner eksperterne, at åbne vinduer under kørsel er noget, der faktisk kan have ganske stor betydning. Ved at holde vinduerne lukkede og ved at minimere brugen af tungt biltilbehør, kan man opnå mere økonomisk kørsel.

Læs også

Mange bilister kender ikke reglerne: Hvis du gør dette, får du dobbelt straf

Alt for få kender reglerne: Sidste år fik 3.800 bilister samme, store bøde

2024-04-22T15:29:01Z dg43tfdfdgfd