TRIST NYT TIL DISSE BILEJERE

Priserne på brugte biler oplever betydelige fald i disse uger, og det er ikke kun én bestemt type bil, der rammes. 

I oktober alene faldt priserne med i alt 170 millioner kroner på 16.904 forskellige biler, hvilket naturligvis påvirker værdien af biler, der pryder indkørsler og carporte rundt om i landet.

Det skriver B.T.

Læs også

Chokerende mange danskere ved ikke, hvad dette skilt betyder

Ny trafikløsning skal testes i populær dansk by: Kommer til at afgøre fremtiden

Dog er det interessant at notere, at ikke alle biler lider lige meget under disse prisændringer. Det påpeger Jan Lang, som er head of market insight hos Schibsted, der står bag Bilbasen.

Ifølge Jan Lang vil ejere af benzinmikrobiler eller minibiler ikke opleve betydelige værdifald på deres køretøjer. 

Dette gælder for populære modeller som Volkswagen Up, Polo, Ford Fiesta og mange andre.

En anden gruppe bilentusiaster, der heller ikke vil mærke værditabet i samme omfang, er dem med store familiebiler. 

Trist nyt for en lang række bilejere

Jan Lang bemærker, at brugtbilmarkedet generelt klarer sig godt, og det er primært de dyrere modeller fra producenter som BMW og Mercedes, der er faldet voldsomt i pris.

“Vi skal ikke langt tilbage før vi så meget, meget lange leveringstider på nye biler i Danmark og andre steder”, siger han og påpeger, at netop det sendte en lang række brugte biler opad i pris.

Et eksempel på dette er en Audi Q4 e-tron, som i en periode var steget markant i pris på grund af kunders utålmodighed, da leveringstiden fra fabrikken var omkring et år.

Det førte til, at folk betalte helt op til 80.000 kroner mere end nyprisen for en bil, der havde kørt et par tusinde kilometer - men det betyder ikke, at det har været godt at eje en elbil det seneste års tid.

Når man ser på det hele oppefra, så har flere elbilejere dog lidt en voldsomt værditab på deres biler. Prisen på en brugt Audi-model er nemlig omkring 180.000 kroner lavere end på højdepunktet i august-september 2022.

Det ser dog ud til, at elbilers værditab i fremtiden ikke bliver ligeså stort, og at det i større grad vil følge benzinbilerne i henhold til afskrivninger.

Læs også

Elbilen alle har ventet på: Har en rækkevidde på 1.020 kilometer

Mekaniker deler simpelt tip: Sådan fordobler du levetiden på din bil

2023-11-20T07:50:36Z dg43tfdfdgfd