20-åRIGE JONAS KøBTE DRøMMEBILEN: Så TAGER SAGEN EN UVENTET DREJNING

Klassiske biler har en helt særlig plads i hjertet hos mange bilentusiaster. Mange går og drømmer om en Ford Mustang, en Nissan skyline eller noget helt tredje.

Jonas Turgut Olsen, en 20-årig bilentusiast fra Hammerfest i Norge, er ingen undtagelse.

Han har siden sin ungdom sparet op til at eje den ikoniske bil Mitsubishi Lancer Evolution, som oprindeligt var designet til rally, blev kendt for sin kraft og æstetik.

Læs også

Her er den særlige årsag til, at det 'kun er et fjols, der ville købe en tørretumbler i dag'

Snart er det slut: Populært bilmærke fyrer medarbejdere i Danmark

Trist nyt til danskere med dieselbiler: Så meget dyrere bliver det snart

"Jeg har altid drømt om en dag at eje sådan en bil, de laves ikke længere," siger Jonas til en lokal journalist. Hans søgning førte ham til Østnorge, hvor han fandt en annonceret Mitsubishi Lancer Evolution 8 fra 2004 til 330.000 norske kroner annonceret på Finn.no som en "utrolig flot udgave" med lovende ord fra forhandleren Østlandet Auto AS om dens velholdte tilstand.

Det skriver TV2.no

Med sin bedstefar ved sin side og et depositum på 5.000 kr. i lommen, fløj Jonas ned for at se bilen.

Men hvad der startede som en spændende ekspedition, forvandlede sig hurtigt til en serie af uheldige opdagelser.

Ved første øjekast virkede bilen lovende, men snart bemærkede Jonas og hans bedstefar rust og en ikke-oplyst revne i forruden. "Vi kommenterede det og spurgte, om der var mere alvorlig rust, men sælger sagde, at de havde tjekket rusten, og at det var udramatisk," fortæller bedstefar Johan Dagfinn Rodal.

Revnen u forruden gav ifølge Jonas et afslag i prisen, der endte på 306.000 norske kroner, svarende til omtrent 196.000 danske kroner.

Tilbageholdenheden om bilens tilstand fortsatte med en nervepirrende hjemrejse, hvor lyde hurtigt blev til et "højt brag" da to hjulbolte løsnede sig, hvilket resulterede i næsten katastrofale konsekvenser. Sikkerheden kom i første række, og de fortsatte forsigtigt hjem.

Ved hjemkomsten blev bilen inspiceret af AS Bil & Bo, hvor det kom frem at bilen langt fra var i den tilstand som lovet. "Her er så mange fejl, at jeg mener, at bilen ikke skulle have været igennem EU-synet," sagde mekanikeren Alexander Giæver Antonsen.

Han peger blandt andet på en del rust, at bilen mangler en katalysator og at udstødningsrøret er fastgjort med ledninger. 

I alt noterede han over 30 bemærkninger:

Det stod klart at bilen var blevet fejlagtigt fremstillet i salgsannoncen, og hvad der var en drøm blev til et mareridt af juridiske og mekaniske problemer.

Problemer, som er blevet vurderet til at ville koste Jonas over 100.000 norske kroner.

Jonas' erfaring kaster lys over den dystre side af bilkøb og vigtigheden af grundig undersøgelse før køb. Som hans advokat, Thomas Oftedahl, påpeger, "Forbrugerkøbeloven er ufravigelig," hvilket indikerer at Jonas' kamp for retfærdighed måske endnu ikke er forbi.

Læs også

Landet bliver delt i to: Her melder DMI om både hagl og torden

Mette Frederiksen 'shopper' hos Rema 1000, Netto m.fl. - men her vil hun ikke sætte sine ben

2024-04-15T09:02:55Z dg43tfdfdgfd