HVAD ER DET LETTE ANGREBSFLY A-29 SUPER TUCANO

A-29 Super Tucano er et let turbo-propelfly angrebs- og avanceret træningsfly udviklet af Embraer Defence & Security, en division af det brasilianske selskab Embraer.

Siden sin første flyvning i 1999 er Super Tucano blevet anerkendt for sin alsidighed, robusthed og effektivitet i kampmissioner, hvilket gør det til et af de mest vellykkede militærfly fremstillet i Brasilien.

+ Video: Fly med ulovlig last fra Paraguay blev afbrudt af to A-29 Super Tucano-fly i Brasilien

Egenskaber og evner

Udstyret med en Pratt & Whitney Canada PT6A-68C motor kan Super Tucano nå hastigheder på op til 590 km/t og har en rækkevidde på over 1.500 kilometer, med evnen til at operere i højtemperaturmiljøer og på korte og uforberedte landingsbaner.

Flyet kan udstyres med et bredt udvalg af våben, herunder maskingeværer, laserstyrede bomber, luft-til-luft- og luft-til-jord-missiler, hvilket gør det egnet til en række militære missioner, lige fra luftinterception til modinsurgensoperationer.

Det har en moderne cockpit med avancerede avioniksystemer, herunder multifunktionsdisplays, sigte- og inertialnavigationssystem, hvilket muliggør natarbejde og operationer under dårlige vejrforhold.

Anvendelse

A-29 Super Tucano er blevet vedtaget af flere luftstyrker over hele verden, ikke kun til avanceret pilottræning, men også til luftpatruljering, nærliggende luftstøtte og grænseovervågning. Derudover har dens effektivitet i anti-guerilla-operationer og dens evne til at udføre præcisionsangreb gjort den til et populært valg til kampagner mod narkotikahandel, især i svært tilgængelige områder.

Hvad koster en Super Tucano A-29?

Prisen på en ny A-29 er omkring 10 millioner dollars og kan nå op på 30 millioner dollars (158 millioner R$) i pakker, der inkluderer avanceret udstyr, træning og dele.

Eksport og international anerkendelse

Embraer har eksporteret A-29 Super Tucano til mere end et dusin lande, herunder nationer i Latinamerika, Afrika og Asien. Udover sin vedtagelse af udenlandske luftstyrker har Super Tucano vundet betydelige kontrakter, såsom det amerikanske luftvåbens Light Air Support (LAS)-program, der sigter mod at yde luftstøtte i lavintensitetskonflikter.

A-29 Super Tucanos succes på det internationale marked fremhæver ikke kun dens operationelle effektivitet og omkostningsfordel, men også Brasiliens flyindustris fremskridt på det globale forsvarsområde.

Tekniske specifikationer

Ydeevne

Maksimal hastighed: Cirka 590 km/t (320 knob).

Rækkevidde: Over 1.500 km med interne tanke, kan forlænges med eksterne tanke.

Servicehøjde: Cirka 10.668 meter (35.000 fod).

Rækkevidde: I stand til at udføre missioner i over 4 timer afhængigt af konfiguration og missionens profil.

Dimensioner

Længde: 11,38 meter.

Vingefang: 11,14 meter.

Højde: 3,97 meter.

Vægt

Tomvægt: Cirka 3.200 kg.

Maksimal startvægt: Op til 5.400 kg.

Propulsion

Motor: Pratt & Whitney Canada PT6A-68C turboprop med 1.600 shp.

Propel: Hartzell med fem blade, elektronisk styret.

Bevæbning

Monteringspunkter: Evne til våben på op til fem hardpoints under vingerne og på skroget.

Typer af våben: Inkluderer integrerede .50 maskingeværer, laserstyrede og ikke-laserstyrede bomber, luft-til-luft og luft-til-jord missiler samt pods til yderligere bevæbning.

Kilde: Embraer – Dette indhold blev skabt med hjælp fra AI

2024-04-10T14:00:45Z dg43tfdfdgfd