HVAD SKER DER, HVIS DIT BILMæRKE "DøR"?

Ambitionerne fejlede ikke noget, da kinesiske Nio i efteråret 2022 annoncerede sit indtog i Danmark. Det luksuriøse elbilmærke skulle være en helt ny måde at have bil på. Modellerne holdt i kø, og batterierne kunne skiftes på farten. Der var lige så højt til loftet, som i det store showroom, Nio House, der var planlagt midt i København. Sådan gik det ikke. I marts i år blev Nio sat på vågeblus i Danmark. Bare 56 biler kom på gaden på halvandet år, og Nio House nåede aldrig at åbne.

Spørgsmålet er, om Nio blot er det første bilmærke til at trække sig eller helt bukke under. Mærket Aiways mangler likviditet og har ikke bygget biler siden sommeren 2023, og i januar blev der sået tvivl om Polestars fremtid, da den svenske storbank SEB nedskrev bilmærkets værdi til nul kroner. Mest kritisk ser det ud for Fisker Inc., som i skrivende stund balancerer på kanten af en egentlig konkurs.

Men hvordan rammer det bilejerne, hvis deres bilmærke lukker og slukker i Danmark eller måske går konkurs? Det har vi spurgt FDMs jurister, teknikere og forbrugerøkonom om. 

Herunder kan du klikke dig frem til svar på de spørgsmål, bilejere og bilkøbere typisk har, når deres bilmærke kommer i modvind.

Kender du dine rettigheder ved bilkøb?

Husk, som medlem af FDM kan du altid få hjælp til at få overblik over dine rettigheder, når du køber ny eller brugt bil.

Kontakt rådgivningen

Læs flere bilnyheder og gode tips til bilister på FDM.dk.

2024-04-08T13:39:15Z dg43tfdfdgfd