KENDER DU DETTE SKILT? HER KAN DU NU MøDE DET

Antallet af biler i Europas storbyer vokser, og samtidig får miljøpåvirkning fra biler stigende fokus, og derfor øges behovet for innovative løsninger til at håndtere de tiltagende trafikpropper.

En af de løsninger, der for alvor er begyndt at vise sit værd, er indførelsen af kørebaner forbeholdt "high occupancy vehicles" på det europæiske vejnet.

Det skriver Carandmotor.

Læs også

Fjern denne ene ting fra din bil: Du kan reducere dit brændstofforbrug med 25%

Denne elbil kørte 1.044 kilometer uden at lade: Der var stadig flere procenter på batteriet

Det er specielle vejbaner på udvalgte strækninger, der kræver mindst to passagerer i bilen, for at må bruges.

Vejbanerne er designet til at fremme samkørsel og dermed reducere antallet af køretøjer på vejene. Ikke alene letter det trafikken, men det bidrager også til at nedsætte de miljøbelastende emissioner, som er en direkte følge af den tætte trafik.

Spanien er blandt de europæiske lande, hvor de særlige har vundet indpas. Med baner i storbyer som Madrid, Barcelona og Granada har spanierne taget et aktivt valg for at gøre deres vejnet mere effektivt.

Også i Storbritannien findes skiltet i en lignende version.

På banerne, som oftest er placeret på de mest trafikerede strækninger, kan køretøjer med flere passagerer nyde godt af et langt mindre belastet vejrum.

Denne type trafikstyring er ikke ny på verdensplan. I USA har sådanne baner været anvendt siden 1970'erne og findes i dag i over 20 stater. De har længe været populære blandt amerikanere, der vælger at køre sammen - både for de tidsbesparelser, det kan medføre, og som en måde at spare på brændstofomkostningerne.

For nylig har Spanien opdateret vejafmærkningerne for at gøre det klarere for bilister, hvilke regler der gælder for adgang til kørebanerne. Et skridt, der forventes at forbedre overholdelsen af reglerne og derved øge effektiviteten af banerne.

Så mens europæiske byer står over for stigende trafikudfordringer, tilbyder "high occupancy vehicles" en prøvet og testet løsning, der ikke kun kan lette trafikken men også mindske miljøpåvirkningen. Denne model fra USA, som nu langsomt vinder frem i Europa, kan vise sig at være en vigtig del af løsningen på et presserende globalt problem.

Læs også

Uheld rammer morgentrafik: Kø på motorvej

Lufthavn med opråb: Det er svindel!

2024-04-23T07:46:24Z dg43tfdfdgfd