MOTORCLASSIC: DE 12 MEST MARKANTE VINDERE AF CAR OF THE YEAR

1964 var ikke kun året, hvor The Beatles gav deres to eneste koncerter i Danmark. Det var også det år, en jury af motorjournalister fra ansete motormedier i seks lande for første gang kårede en europæisk Årets Bil eller Car Of The Year. Blandt venner blot kaldet COTY.

Rover 2000 var den første bil, der kunne smykke sig med titlen dengang for 60 år siden. Meget er sket siden da – blandt andet er Rover forsvundet, og den skæbne deler det britiske bilmærke med Austin, NSU og Simca, der også nåede helt til tops i kåringen.

Men tanken og ånden bag COTY er stadig den samme som i 1964: at kåre årets mest interessante bilnyhed på det europæiske marked. I dag står syv medier bag kåringen – Auto (Italien), Autocar (Storbritannien), Autopista (Spanien), Autovisie (Holland), L’Automobile (Frankrig), Stern (Tyskland) og Vi Bilägare (Sverige).

Journalister fra 22 lande sidder i juryen, og Danmarks enlige medlem, FDMs biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen, har såmænd været jurypræsident siden 2023.

Listen over alle de biler, der siden 1964 har kunnet kalde sig Car Of The Year, giver et enestående overblik over teknologiens, bilernes og bilismens udvikling gennem seks årtier.

Det siger også sig selv, at de mange vinderbiler er så forskellige, at det ikke er helt nemt at udpege de bedste og mest markante af dem – for hvordan sammenligner man lige en Fiat 127 med en Porsche 928 eller en Jaguar i-Pace med en Toyota Yaris?

Nogle af de nu 61 vindere står dog for større teknologiske fremskridt end andre, eller også har de skrevet bilhistorie på anden vis. Og derfor tager vi chancen og udpeger her de 12 bedste COTY-vindere gennem tiderne:

Er du interesseret i klassiske biler?

Husk, FDM udgiver specialmagasinet MotorClassic, Danmarks eneste magasin om klassiske biler og veteranbiler. MotorClassic udkommer seks gange om året og forhandles i bladkiosker, på FDMshop.dk og kan fås på abonnement.

Få MotorClassic

Læs flere bilnyheder og gode tips til bilister på FDM.dk.

2024-04-17T14:05:53Z dg43tfdfdgfd