På VEJ MOD ENDEN? HER FORBYDER MAN TYREFæGTNING

En ny lov med navn "No more Olé" er blevet underskrevet i Colombia.

Det betyder, at det sydamerikanske land afslutter sin lange tradition for tyrefægtning.

Det skriver det tyske medie Tagesshau.

Det velkendte udtryk "Olé" er særligt brugt i forbindelse med tyrefægtning, og det er derfor, loven har fået netop det navn.

Præsident Gustavo Petro underskrev loven, som fuldt ud vil implementere forbuddet i 2027, foran hundredvis af dyrerettighedsaktivister. Ved ceremonien i tyrefægterarenaen i den colombianske hovedstad Bogotá gav en tilhænger af initiativet klædt i et tyrekostume ham en kopi af loven.

"Vi kan ikke fortælle verden, at det at dræbe levende og sansende væsener til underholdning er kultur," sagde Petro i en tale efter at have underskrevet loven. Hvis naturen ødelægges, vil menneskeheden være ved en ende, fortsatte præsidenten. "Naturen har rettigheder, der er uafhængige af os, og disse rettigheder skal respekteres."

Vil omskole arbejdere

Som ved al ændring er der en række mennesker, der bliver ramt, og i dette tilfælde betyder den nye lov, at de ansatte i tyrefægterarenaerne rundt omkring i Colombia nu kan se frem til at miste deres levebrød fra senest 2027.

I fremtiden vil tyrefægterarenaen være en scene for "kultur, sport, liv og ikke død," sagde Petro, som nu vil omdanne tyrefægterarenaerne til kultur- og kunstcentre.

De arbejdere, der ernærede sig af tyrefægtning, skal omskoles, og der bør være så få tab af arbejdspladser som muligt, meddelte Petro.

Den colombianske kongres stemte i maj for forbuddet kaldet "No más olé" - "No more Olé". Dette gik forud af heftige debatter, der varede i flere måneder.

Tyrefægtning er stadig lovligt i syv lande

Traditionen med tyrefægtning har sit udspring på Den Iberiske Halvø og er stadig lovlig i en række lande – herunder EU-medlemslandene Spanien, Portugal og Frankrig, de latinamerikanske stater Ecuador, Mexico, Peru og Venezuela.

Men et stigende antal mennesker finder det uacceptabelt, at dyr skal lide i underholdningsøjemed. Dyrerettighedsaktivister har gentagne gange protesteret mod dette de seneste år.

Læs også

Retsmediciner: Denne lille detalje reddede Donald Trumps liv

Hvor længe kan en amerikansk præsident sidde? Det er nemlig mere end 2 perioder

Rusland beskylder Frankrig for at underminere pressefriheden

2024-07-23T09:44:49Z dg43tfdfdgfd