STIGENDE ANTAL BILKøB OVER NETTET: SåDAN BLIVER UTALLIGE KøBERE SNYDT

Flere og flere danskere vender sig mod internettet for at købe deres næste bil, og i den sammenhæng advarer eksperter om en stigende risiko for svindel.

En mekaniker fra Royalty Auto Service har delt sine erfaringer med ét særligt udspekuleret fupnummer, som kriminelle bruger til at narre intetanende bilkøbere online.

Læs også

Mange ved det ikke: Sådan skal du handle, hvis motorlampen pludselig begynder at lyse

P-vagt bekræfter, at dette trick med p-skiven er lovligt: Sådan undgår du en afgift

Det skriver Mirror.

Ifølge mekanikeren kan det ved første øjekast virke som om, man har fundet den perfekte bil på et legitimt website eller en Facebook-side, komplet med billeder og detaljerede specifikationer.

"Du behøver ikke engang besøge en bilforhandler. Alt ser fantastisk ud, hvilket er normalt i disse dage. Det er normalt for folk at købe alt online, ikke?" bemærker han. Men dette kan desværre lede potentielle købere direkte i armene på svindlere.

Processen er simpel: Når køberen har udvalgt sig en bil, bliver de bedt om at udfylde en kreditansøgning med følsomme personoplysninger. Herefter informeres de om, hvor meget de er blevet "godkendt til" at låne, samt hvor stort et depositum de skal lægge, ofte flere tusinde kroner.

Køberen loves, at bilen vil blive leveret "i morgen", efter at depositummet er modtaget – men bilen ankommer aldrig.

“Nu har de fået dine penge, de har alle dine oplysninger. Hvem ved, hvad de vil bruge dem til?” siger mekanikeren frustreret. Forsøg på at kontakte bilforhandleren via det oplyste nummer fører ingen vegne; nummeret er enten afbrudt, eller også har den person, der svarer, ingen anelse om, hvad man taler om. Det viser sig, at svindlerne har brugt oplysninger fra en ægte bilforhandler, hvilket skaber forvirring for den legitime forhandler eller efterlader dem med en skadelig anmeldelse.

Mekanikerens råd til potentielle bilkøbere er klart: “Vær forsigtig. Når du tror, du køber fra nogen, skal du ringe til dem eller endnu bedre, besøge bilforhandleren. Du bør alligevel tage hen og se bilen samt prøvekøre den.”

Læs også

Vigtig advarsel udsendes til alle MobilePay-brugere: "Vær ekstra opmærksom"

Hvis du har et Rejsekort, bør du læse dette

DMI melder om 20 grader - men så venter stort vejrskifte

2024-04-09T12:00:41Z dg43tfdfdgfd