VIDEO: RUSSERE INSTALLERER ZU-23-2 LUFTFORSVAR På JAPANSK MILITæR SUV TOYOTA HMV

Toyota HMV. Foto og video: Det russiske forsvarsministerium

Det russiske forsvarsministerium har frigivet en video, der viser transformationen af en afvæbnet japansk militær SUV Toyota HMV til en mobil skydeplatform udstyret med luftforsvarsgeværet ZU-23-2.

+ Klik her for at se videoen

Videoen afslører, at ud over den 23 mm kanon indeholder skydeplatformen også en bærbar elektronisk krigsførelsesenhed, hvilket indikerer, at hovedformålet er at bekæmpe droner. Det russiske forsvarsministerium nævner dog også brugen af denne installation mod den ukrainske infanteri.

+ Ferrari 246 Dino GTS, engang ejet af sangeren Cher, går på auktion

Denne platform bruges af de russiske besættelsestropper i nærheden af landsbyen Chasiv Yar i Donetsk-regionen. Siden starten af den omfattende krig mellem Rusland og Ukraine har de russiske tropper brugt afvæbnede japanske terrænkøretøjer.

Disse køretøjer ses ofte i militære formationer i den russiske Fjernøsten, hvor de er almindelige på det civile marked. Indtil 2022 kom Toyotas HMV i stort antal på det russiske civile marked efter afvæbning og salg af Japans selvforsvarstyrker. Til sidst kom disse køretøjer fra civile ejere til de russiske besættelsestropper.

+ Se flere videoer om krigen i Ukraine

For at bekæmpe ukrainske droner opretter den russiske hær mobile grupper inden for luft- og rumfartstyrkerne og luftforsvaret. Disse grupper er udstyret med ZU-23-2 luftforsvarsgeværer monteret på lastbiler og SUV’er med storskuds maskingeværer. De nye enheder inkluderer også elektronisk krigsførelsesudstyr og røgsløringmaskiner.

Denne udvikling understreger anvendeligheden og brugen af afvæbnede udstyr i moderne militære operationer og afspejler den fortsatte udvikling af kampmetoder i den russisk-ukrainske krig.

Billeder og video: Det russiske forsvarsministerium. Denne indhold blev skabt med hjælp fra AI og blev gennemgået af redaktionen. Kilde: mil.in.ua

2024-06-05T16:44:55Z dg43tfdfdgfd